Ord som berör

Gör ett nytt försök, gårdagens inlägg är spårlöst försvunnet!!

Det snurrar mycket i mitt huvud just nu..
Jag har gått ifrån att vara den glada, spralliga tjejen till att vara tjejen som "verkar lite butter". Suck! har inte varit min vecka alls. Och imorn är det terminens första prov + wienerbrödsbakning som står på schemat för mig. Hujeda mig!

Det är nu även bestämt att min lilla kisse ska flytta ifrån mig. Både för hans och mitt bästa. Vissa dagar är så långa i skolan att jag endast har 2 vakna timmar hemma och under de timmarna hinner jag inte ge honom all den kärlek han behöver. Hinner knappt ta hand om mig själv p.g.a. tröttheten. Jag har inte sovit en hel natt på 6 veckor vilket gör skolan lidande. Just nu sover han sött bredvid mig. Gråtklumpen i halsen är oundviklig.

Lars Winnerbäck och Melissa Horn har en sak gemensamt - De sätter ord på det man känner!! Eller på det som man inte visste att man kände förrän man hörde låten. Ska på en konsert med Winnerbäck om två veckor. Melissa spelar i oktober och jag vill så gärna se henne. Får se vad ekonomin tillåter. Hade iaf varit underbart!



Gick inte att bädda in.. Underbart vacker ----> Vår sista dans 

Ikväll går alla tankar till det tragiska som hänt. Jag känner med Stefans Liv familj. Jag tänker även på alla andra som fått lämna oss alldeles för tidigt. Dessa personer är alldeles för många. <3

Panik

Dagens mest använda ord: Panik!!

Jag (och min grupp) har tydligen inte det tempo som krävs. Det plus det faktum att jag känner mig osäker ger mig lite smått panik helt enkelt.

Jag blir lite smått irriterad på program som Idol, True talent, talang o.s.v. Jag gillar grejen med att helt okända personer kan bli upptäckta o.s.v. Men varför allt snack om "mina föräldrar har skillt sig", "Jag har haft den här sjukdomen", "Jag var mobbad i skolan", "min pappa dog"..? Nu kanske jag låter känslokall men det har absolut ingenting med deras röst att göra? Visst de har en känsla att förmedla men varför allt snack och alla tårar, det har som sagt ingenting med tävlingen att göra? Tro mig, jag vet vad många av de har gått igenom. Been there, done that så att säga, men jag vill inte vara "mer värd" än någon annan och jag vill inte "dra nytta" av vad som hänt i mitt liv. Jag har växt som människa och ser på livet annorlunda än innan, men min röst? Ja, den är lika gräslig som innan!

Missförstå mig rätt!

Jag tittar dock på idol och den här tjejen var grym!


Dagens

Dagens duktiga: Jag har tvättat fem maskiner tvätt, strykit upp gardiner (nuförtiden syr man inte upp gardiner, utan stryker upp de!), handlat, lagat fyra olika maträtter (middag idag + 8 matlådor!), gjort livsmedelshygiensläxa och ekonomiläxa (utom sista uppgiften som jag inte fattade ett jota utav). Nu. Är. Jag. Trött.

Dagens fail: Hissen stannar för att en tjej ska gå på och jag går automatiskt ut för att jag tror jag är längst ner fast att jag är på tredje våningen. Det är andra gången det händer sen jag flyttat hit och det har varit samma tjej som gått på i hissen båda gångerna! Haha, pinsamt, men roligt med en "hisskompis"!

Dagens läskiga: Tanten som bor längre bort. Hon skulle kunna va med i en skräckfilm och skrämma vem som helst med sitt utseende. Låter kanske taskigt, men så är det! Dessutom va hon min tvättkompis idag och hon pratade massor med sig själv och var allmänt skum.

Dagens roliga: Ett gäng pojkar går ner för trapporna och vid den sista trappan studsar den ena pojken ner en boll och precis då kommer jag ut ur hissen och går åt det hållet. Blev en tiopoängare, den träffade mig rätt i nyllet! Pojken blev nog mer chockad än jag och fick ett hysteriskt skrattanfall när jag gick där ifrån. Jag skrattade också, i smyg!

Dagens bästa köp: En brandvarnare!! Har blivit jättenojig på senaste tiden (speciellt då jag tror att det brann i en bostadsrätt längre bort i veckan) och har upptäckt att det inte finns någon brandvarnare här. Nu finns det!!

Dagens svåra beslut: Vara snäll och ställa upp i ett nyhetsreportage ( i TV!!) eller inte. Har redan sagt ifrån men chefredaktören vill väldigt gärna att jag ska tänka om en gång till. Hmm..

Dagens skönaste: Sätta ner röven i soffan och stanna där till läggdags!!

Dagens fundering: Jag älskar det här med gatumusikanter. Fine, de som bara spelar för att dra in pengar och som spelar på dragspel osv kanske är aningens irriterande ibland. Men i fredags gick jag genom en tunnel och det stod två killar som spelade gitarr och sen tjej som sällskap och de hade sådan energi. Det kanske stod max 2 pers och lyssnade på de, men de brann verkligen för det. Jag saktade in och gav de ett stort leende (hade ju precis köpt biljetter hem av den snälla damen och var på toppenhumör!). Nu efteråt ångrar jag att jag inte stannade till och visade min uppskattning. Deras version av den här låten va kanon!!

Dagens låt: Ger mig en speciell känsla i magen och särskilda minnen dyker upp.



Dagens sista: Hejdå!

Bröööl

Idag blev det en heldag på Liseberg med några klasskompisar. Helt sjukt egentligen att folk köar i 45 min för att skrika.. Men ja, vi köade såklart också. Jag höll på att dö av skratt flera gånger om. Inte för att karusellen va det roliga utan för att min medpassagerares skrik snarare var ett mörkt bröl än ett skrik. Kramp i magen och tårar som rann, ja folk kan inte tro att jag va riktigt klok!

Kom hem och avverkade alla punkter på min att-göra-lista även om det tog emot. Imorn är det en ny lång lista så det fanns ingen anledning att skjuta på det.

Min brölande klasskompis kom förbi för att se på lite film. Hon va den enda som orkade efter allt karusellåkande. Tur att jag har sett filmen tidigare, för inte såg vi mycket på den. Tänk att man kan vara så öppen mot någon som man knappt kännt i tre veckor. Kändes grymt bra och det gjorde att jag inte alls tänkte på att jag ville vara på två andra ställen ikväll. Det är avskedsfest för en vän som flyttar till Seattle nästa vecka och sen stadsfest hemhemma. Och så örs såklart! Men ja, vad är väl en bal på slottet?


 

Tired

Dålig uppdatering här och jag har ingen direkt ursäkt. Ett inlägg försvann och jag orkade inte skriva om det och det är full fart mest hela tiden. Hinner knappt borsta tänderna känns det som. Trötthet har varit ett stort problem den här veckan. Men nu är det helg. Underbart!

I onsdags hade vi "after school". Alla fick sina önskemål uppfyllda och vi hittade ett supermysigt ställe. Långbord för 15 pers! För min del blev det både ett och två glas vin och jag hade en kanonkväll. Får lära känna så många härliga människor!

Idag är det verkligen trötthetens dag. Jag kom in i klassrummet, drog en gäsp och såg samtidigt fyra andra personer gäspa. Gick väl halvbra i skolan, ska väl inte klaga.. Så fort vi slutade såg jag sängen sväva framför ögonen men först stannade jag till på centralen och köpte biljetter hemhem nästa helg. Yeehaa!! Kvinnan i kassan var supertrevlig, det gjorde halva min dag! (Tjejen bredvid mig på bussen förstörde den lite med sin sura attityd)

När jag kom hem däckade jag i sängen direkt lite halvkonstigt. Vaknade en timme senare, rutig i ansiktet, rutig på armen, rutig på bröstet. Haha, väldigt vackert! Samlade kraft till att städa hela lägenheten, laga supergod mat (inget halvfabrikat här inte!) som även räckte till tre matlådor. Disken och början till rengöring av fläkten över spisen har också gjorts för att jag skulle kunna slänga mig i soffan med gott samvete.
Och här sitter jag nu iklädd myskläder framför Doobidoo och saknar familjen lite extra.

Ha en fin helg!



RSS 2.0