Lägenheten börjar ta form

Åh, vad bra jag har mått när min syster har varit här! Vi (och de andra tre) satt uppe till halv fyra imorse och tjötade innan vi till slut gick och la oss. Blev väckt, vad syrran trodde va, vid nio, och ville att jag skulle gå upp så vi kunde ta en morgonpromenad. Det visade sig att hon glömt ställa om sin klocka så den va egentligen bara 8.. Så jag fick 4h sömn inatt, men då är inte missens automatiska buslarm vid 5 medräknat som jag alltid vaknar av.

Efter en god och mysig frukost begav vi oss mot ikea. Matlådor och ett par ljuslyktor var vad som stod på min lista. Jomenvisstva! Kom ut 600 spänn fattigare. Inte planerat nånstans! Det är kanske nu det är dags att börja käka nudlar?
Har jag trivts i min lägenhet tidigare är det dock ingenting emot vad jag gör nu! Tänk vad ett överkast och lite kuddar kan göra. Tavlan på oss syskon passade perfekt och det känns väldigt skönt att äntligen ha den här. Lite ljus på det och mysfaktorn är hög! Nu saknas bara en svart löpare till bordet, lite blommor, någon fönsterbelysning och möjligtvis en matta. Just det, en tavla eller ett väggord av något slag också! Att få göra något till sitt eget är visst roligare än vad jag först trodde!

Efter lite kladdkakebak och uppätning va det dags för mina gäster att åka hem. Slapp i soffan och lite plugg va det som gällde då.
Har varit inställd på att gå i skolan 08.30-19.00 imorn men hade så fel. 12.10-19.00 är det. Fy sjutton så skönt, då kan jag verkligen sova ut! Och det ska jag göra nu. Om jag kan för åskan såklart.. Här regnar det tydligen jämt och ikväll smäller det högt!

Sov gott!


Finbesök

Gå i ett köpcentra dagen efter löning i en stor stad är inte att rekomendera! När jag väl hittade något jag kunde tänkas att prova så va det alldeles för lång kö till provrummet eller till kassan. Ja, det blev ju billigt iaf!

Köpte dock en kortlek. Det är ett måste i varje hushåll och mitt är inte ett undantag. Efter lunch på donken och massa snack om träning så fick jag tillbaka min motivation och köpte med mig en dansdvd hem. "Latino fitness". Det va en skum känsla att stå framför TVn helt själv och träna. Kissen tittade lite konstigt på mig. Hade inte mina skor heller så det gjorde väldigt ont i fötterna. Men jag uthärdade de 47 minuterna. Skönt!! Hoppas bara att min motivation håller i sig längre än en dag!

Nu ringde min kära syster. Hon och tre till är precis hemkomna från Bulgarien och på väg till mitt place. Åh, vad roligt det ska bli att få träffa henne igen! De andra också såklart! Och med de så kommer också en efterlängtad tavla på alla oss syskon, mina träningsskor, två kuddar och lite baksaker. Underbart!

Ett glas vin är redan upphällt och nu är jag otålig i väntan på att gästerna ska komma!
Trevligt helg!


Happyface

Man umgås med sig själv 24/7 vare sig man vill det eller inte. Men det är väldigt sällan jag tar vara på just den tiden jag är med med själv. Idag blev det ändring på det!

Började med att inviga min stora balkong med ett glas vin, solen i ögonen och en korsordstidning. När solens strålar hamnade bakom träden gick jag in och tappade upp mig ett bad. Winnerbäcks skiva spelades, jag började läsa i en favoritbok och vinet var såklart med. Va extra duktig med att smörja in kroppen med body lotion osv, sånt som jag borde göra jämt men är för lat för att göra annars eller helt enkelt glömmer. Sen tog jag med mig vinet och fortsatte kvällen i soffan, ringde mitt livs dyraste telefonsamtal (men det var värt varenda krona!) och hade mysstund med min lilla missekatt. Ikväll njuter jag av min egen närvaro och mår riktigt bra!

Åh, jag måste bara få berätta!!
Flera gånger den här veckan har jag fått höra "Du är så glad!", "Du verkar vara glad jämt!", "Det krävs inte mycket för att göra dig glad!". Det är så himla roligt att höra och vad ska jag säga? Det GÖR mig GLAD! Och det är sant, det krävs inte mycket för att göra mig glad. Att nån tänker på mig eller gör något litet räcker helt klart. Det är det lilla som räknas!
Det får mig att minnas. En i gymnasiet sa precis samma sak och gillade min inställning till livet som jag hade just då. Han kallade mig för "Happy" eller "Happyface". Okej, nu kan jag somna väldigt glad!



Chocolate

En dag full av teori. Två ämnen. Tre timmar vardera. Blodsockernivån nådde botten när dagen var slut. Paniklagade mat så fort jag kom innanför dörren. Det kan ha varit det godaste jag ätit på länge! Inte för att det var den bästa maten, utan för att jag var så fruktansvärt hungrig.

Ikväll gjorde jag ett halvhjärtat försök att länsa ica i hopp om att få ett litet sortiment här hemma. Dyrt och tungt som attan blev det! Men det är skönt att sakta men säkert få en grund att stå på. Blir ju bra mycket billigare längre fram..

Nu sitter jag och äter mörk choklad med mintsmak. Tyckte av nån anledning att jag var värd det. Ekonomiläraren fick mig att bli väldigt sugen på det efter en liten aptitretare i skolan och mörk choklad är ju bra mycket bättre än mjölkchokladen här hemma. Lite iaf..

Det svåra beslutet jag vill blunda för. Behålla katten eller inte..
Tufft beslut som satan. Inatt/morse var han väldigt mycket till salu. När jag kommer hem och t.ex. nu är han det bästa! Kan inte se vad som är bäst för varken honom eller mig just nu. Så fort det kommer på tal blir ögonen tårfyllda..


Biljetter äntligen beställda!

Jag blir sur i skolan när jag inser hur mycket kunskap jag har gått miste om och hur mycket tid som gått till spillo under min gymnasietid. Missförstå mig rätt, jag hade jättekul och älskade min lärare under gymnasiet, men en helt ny värld har öppnat sig för mig nu!

En personlig guidetur i en mysig del utav staden fick jag av den enda vän jag faktiskt känner här idag. Lunch och efterrätt på ett fik som lär bli en favorit. Mysigt, gott, trevlig och mån personal, you name it!
När jag kom hem bokade jag biljetter till henne och mig till en av Winnerbäcks spelningar. Fanns kanske 20 platser kvar totalt och vi sitter längst bak på läktaren, men vem bryr sig? Vi har biljetter!!! Kommer bli grymt! Hela september ser jag fram emot och i mitt huvud är jag redan där!!

Att plugga ikväll var rätt omöjligt. Alldeles för trött för det helt enkelt. Gjorde mitt bästa men anser att jag inte lär mig av att försöka läsa samma sak femton gånger om. Tar bara tid och ännu mer energi. Hoppas på att hinna det innan lektionen imorn.

Sitter i soffan under en filt med en sovande kissemiss bredvid mig och tittar på true talent. Gillar konceptet men inte alla upprepningar hela tiden. Än så länge har en röst fått mig att rysa. 



Underbart!

Sov gott!

I skolan var det full fart som vanligt och efter en natt med dålig sömn (Mardröm, åska och katten) blev det rätt tufft på slutet. Lärt mig massa nytt som vanligt!
Sen dag idag och börjar tidigt imorn = sooova!!

Blev väldigt jobbigt ikväll. Har ett beslut att ta som jag inte riktigt vill ta. Skjuter upp det till imorn istället och hoppas på att kunna tänka mer klart då!


Det enda huvudet kunde komma på att erbjuda ikväll, har du inte hört den (hur du nu kan ha missat det?), Lyssna!

Hemlängtardag!

Idag har det varit en såndär tråkdag. En dag där jag varit själv (med katten). Tiden har konstigt nog gått rätt fort.
Tog ut katten med koppel för första gången idag. Han skakade som ett litet asplöv. Det fungerade ungefär som hundtricket, fast med en katt. Och förutom att jag skulle träffa snygga killar träffade jag massa gubbar och tanter med sina hundar. I princip varenda en verkade även ha en katt hemma hos sig. De bodde även i ettor och lät inte katterna att gå ut. Då fick jag lite mindre dåligt samvete. Hälsade även på min granne i tvättstugan. Verkar bo trevligt folk här minsann.

Det har varit en hemlängtardag idag. Saken blev inte bättre när varken mor, far, bror eller farmor svarade när jag ringde. Hann tänka hur många saker som helst under den halvtimme det tog innan pappa ringde upp mig. Jag hade inte behövt oroa mig. De satt på sjön och metade. 38 abborar fick de. Jag tror de ljuger! Eller så är jag bara avundsjuk.. Suck!

Imorn är det en ny dag med nya tag. Har väldigt omtänksamma klasskompisar så det känns kanon!




AtmosFEAR

Timo igår var magiskt! En stor scen fylld av en symfoniorkester, en manskör och så timo och hans gäng. Kom på mig själv med att bara stå och le. Han var så barnsligt sprudlande glad och det smittade verkligen av sig, och med manskören i bakgrunden blev det riktigt mäktigt. Så fick jag flashbacks till högstadiet och ett fullsatt metropol. Underbart och perfekt att bota min hemlängtan med.

Idag har jag åkt atmosfear som jag så länge pratat om. Två ord. Fy fan!! Så fort jag kom ner i källaren fick jag ont i magen. Två grabbar bakom mig höll mig dock sällskap gällande nervositeten. Ärligt talat verkade jag inte ett dugg nervös i jämförelse. Tog i hand med den ena påväg upp "ifall vi inte skulle ses när vi kom ner" och höll samtidigt på att garva ihjäl mig åt den andra killen. Amy Diamond spelade på scenen längre bort och jag var glad att det åtminstone inte var SvampBob. Jag lever, men skakade som tusan när jag kom ner!

Nu har jag kvalitétstid med missen. Har lite dåligt samvete för att han får va själv så mycket. Stackarn!


Tråkmåns..

Jag har fortfarande inte riktigt vaknat än. Känns inte som om jag kommer att göra det heller. Dagens enda, men långa, lektion på tre timmar var intressant men jag kände att jag gled iväg mer och mer i tankarna.
Laga och äta fredagsmat (taco) helt själv kändes inte alls så roligt faktiskt. Dessutom var magen så hungrig att jag knappt njöt utan bara slängde i mig maten. Har börjat titta på en film, men tröttnade (inte lätt att kämpa för att hålla ögonen öppna och samtidigt vara sjukt rastlös), känner att jag inte har lust att sitta framför datorn, allt på att-göra-listan lockar inte heller.
Känner mig som en riktig tråkmåns med ett uns av hemlängtan. Inte alls så som jag hade tänkt mig denna fredag med löning och allt!

Om det vill sluta regna här idag och beroende på vad några av klasskompisarna känner för blir det kanske att åka in till stan ikväll och titta på Timo Räisänen. Vi får se helt enkelt.


Får mig att minnas popadelica 2010!

Måste man ha måsten?

Min lilla knäppa kissekatt har väckt mig varje morgon runt 5-tiden. Mat och bus är det som gäller då! Idag skulle klockan ringa 04.30 så då passade han på att väcka mig 04.15. Ja på så vis är han inte dum för fem öre den där katten!
"Man lär sig något nytt varje dag!". Det stämmer verkligen in på mig när jag går den här utbildningen. Jag blir nästan sur för att ingen har visat mig allt det här innan. Och då har jag gått i skolan i ynka TVÅ dagar. Jisses vad mycket nytt jag kommer lära mig under dessa 40 veckor!

Måsten som att diska, dammsuga, tömma kattlådan, stryka, prata med hyresvärden, slänga skräp, skicka CSN-papper och handla har även gjorts idag. Hade egentligen fler måsten men nu har jag bara energi kvar till en dusch och slapp framför TV:n, knappt det, så resten får vänta.



Verisionen som jag är van vid ---> Sirius – Fuck Up - feat. Askim Soul Children

Tut tut, nu kööör vi!

Det är tufft att gå i skolan nuförtiden. Tycker man att hoppet mellan högstadiet och gymnasiet är stort vill jag påstå att hoppet mellan gymnasiet och högskolan är bra mycket större. Dagens schema var på 10 timmar. 10 timmar där man pumpades på information. Först "Jag är förbaskat bra"-hypnos. Efter det körde allt igång på allvar. Det är bara att tuta och köra nu!
Men det är tur på ett vis. Då hinner jag inte med att längta hem lika mycket. Ärligt talat har jag inte haft någon jobbig hemlängtan ännu. Okej, bortsett från imorse då.. Fick ett fint MMS..

Hepphepp, imorn börjar slitet redan vid 06.30. Bäst att sova. Fast katten vill leka apport. Bästa leken när man är trött!




Kattwalk!

Något som stod ganska högt upp på min "köpa-lista" till lägenheten var en helfigurspegel. När jag kom hit insåg jag dock att det redan fanns tre stycken!! Imorse däremot ville jag inte ha någon alls, inga kläder såg bra ut så det spelade ingen roll att jag bytte de.

I väntan på bussen kom en tant med rullator.

Tant: "Åh, vad bra de där skorna passade med byxorna!" (Vita converse(fuuuusk!) och mörka jeans)

Jag: "Hehe, tack!"

Tant: "Allting är bra. Allting passar perfekt. Du skulle kunna gå på en såndär kattwalk eller vad di kallar det nuförtin"

Jag (skrattande) : "Tack!"

Det hade inte spelat någon roll ifall hon hade sagt det till varenda person hon såg. Jag kände mig sedd och det var precis perfekt dag att få höra det och dagens klädproblem blev bortblåsta!

Idag var det teambildning som stod på schemat. Jag hade tänkt mig en dag med en massa lekar som man skulle göra bort sig i. Icke! Det skulle hållas i händer och ord som "respekt", "hjälpsamhet", "gemenskap" upprepades gång på gång. Och nu kommer jag gå runt och säga "Jag är bra!", "Jag är duktig!", "Jag kan det här!", "Jag är förbaskat bra!" till mig själv.
Skämt åt sido, det var en givande dag men väldigt upprepande och det är lätt att stå och predika om en sak men svårare att faktiskt göra.

Nu är det mys med missen som gäller. Han har varit ensam lääänge idag och imorn blir han ensam ca 12 timmar, stackarn. Är schemalagd 09-19.. Puh!


Hela låten finns på spottan! ----> Ammotrack – Living Like An Angel

First day in school!

Det första man tänker på vid en flytt är kanske inte att ta med sig ett paraply. Håret var väldigt 'fjongit' och fint lagom till första skoldagen. Man tänker kanske inte heller på tändläkaren som så fint ringde och ville att jag skulle komma dit på undersökning. Känns lite långt att åka, speciellt när läraren poängterade att tandläkartid faktiskt går att boka utanför skolans tider. Är gratis året ut, sen börjar det att kosta..

Tillbaka till skolan. Jag var mer nervös över hur jag skulle ta mig dit än vad som väntade där. Fast jag kan inte påstå att jag kände mig särskilt nervös överhuvudtaget. Inte likt mig men oj så skönt! Vi pumpades på information utan pauser eller något som kunde höja blodsockernivån = En väldigt trött tjej med huvudvärk och en mage som skrek efter mat!

Morfar och hans fru väntade på mig och vi åkte och käkade. Jag blev bjuden på mat för femte gången på ca en vecka. När blir det dags att ta fram nudlarna måntro?
Ännu en tur på ikea för att inhandla det som glömts och lite fika hemma i mitt kök fick avsluta besöket. 

Efter en dag full av nya intryck tänker jag inte göra något speciellt. Kläderna som behöver hängas in får ligga kvar. Tvätten får förbli ostrykt och disken odiskad. Oskar Linnros får även klara sig utan mig i publiken (hur ska det gå?)
En kväll framför de båda dumburkarna och mys med kissen får det helt enkelt bli. Och ett och annat samtal. Det säger vi att jag är värd!


Bye Bye Hollywood Hills -Välkommen in!

Vi tog bussen in till stan. Biljetter gick endast att köpa genom att skicka ett sms och jag tänkte på de stackars pensionärerna som knappt vet vad en mobil är. Inne i stan var det vägarbeten och vi fick gå av på en annan hållplats. Som vilsna turister försökte vi hitta rätt spårvagn som skulle ta oss vidare till vår slutdestination. "Gör som du gjorde i Österrike" blev jag tillsagd. Väl framme gick vi vidare på de soliga gatorna för att hitta ett ställe att äta på. Vi gick förbi resturang efter resturang samtidigt som magen skrek mer och mer efter mat. Jag tittade på alla människorna. Hur de var klädda. Hur de verkade leva. Det var gamla och unga. Nästan alla var glada. Några höll i handen och en saknad gjorde sig påmind hos mig. Efter mycket om och men bestämde vi oss för en resturang. Det var ett dyrt och fint ställe. Vi platsade förmodligen inte där, varken med kläder eller hyfs. Men maten var god. Vi tog en taxi. Jag var glad att jag pudrade näsan tidigare på resturangen. Jag skrattade så jag höll på att göra i byxorna. Vi gick in på Ica för tredje gången denna dag och sedan vidare genom bostadsområdet. Tog den gnissliga hissen med blåmönstrade väggar upp till femte våningen. Jag tog upp nycklarna ur fickan och låste upp dörren till min lägenhet.

Jag har redan lyckats att bryta mot en (oskriven?) regel i tvättstugan, lägenheten ekar fortfarande lite för tomt och blommorna i fönstret lyser med sin frånvaro. Men det känns bra, bättre än vad jag någonsin hade kunnat tänka mig faktiskt. Jag tror att jag och min nyblivna sambo (missen Knutte) kommer att trivas bra här.

Välkommen hit till min nya blogg och början på resten av mitt liv!




RSS 2.0